איך להתמודד עם לקוח שמרבה לשנות את דעתו

כולנו נתקלנו בו – הלקוח הזה שבכל פעם שמתקדמים איתו צעד אחד, הוא משנה את דעתו ורוצה משהו אחר. היום הוא רוצה לוגו ירוק, מחר זה חייב להיות כחול, ופתאום באמצע הפרויקט הוא מבקש להפוך את הכל על הראש. תופעה לא נדירה, נכון? אז איך מתמודדים עם לקוח כזה בלי לאבד את הסבלנות (ואת השפיות)? הנה כמה טיפים שיעזרו לך לצלוח את המסע הזה עם חיוך:

1. קבעו גבולות בהתחלה – מסמך סיכום הוא חברכם

לפני שמתחילים כל פרויקט, חשוב לעשות תיאום ציפיות ברור עם הלקוח. הציגו בפניו מסמך שמפרט את השלבים השונים של הפרויקט, מה כלול בתהליך, מה מצופה ממנו, וכמה שינויים אפשריים בכל שלב. זה יעזור לצמצם את השינויים הלא נגמרים ויאפשר לכם להחזיר אותו למסלול כשיש "הפתעות".

2. הקשיבו לצרכים האמיתיים שלו

לפעמים, השינויים הרבים הם סימן לכך שהלקוח לא בטוח בדיוק מה הוא רוצה, או שהוא מרגיש שלא הקשיבו לו מספיק. נסו להבין מה הצורך האמיתי שלו מאחורי השינויים. שאלות כמו "מה הכי חשוב לך בתוצאה הסופית?" או "איך השינוי הזה תורם למטרה שלך?" יעזרו לכם לכוון אותו טוב יותר.

3. שדרו ביטחון במקצועיות שלכם

לקוחות שמרבים לשנות את דעתם לפעמים זקוקים להכוונה ברורה יותר. אם אתם משדרים ביטחון ובקיאות בעבודה שלכם, יש יותר סיכוי שהם יקשיבו לכם ויתמקדו במה שחשוב באמת. אל תהססו לומר: "על סמך הניסיון שלי, אני ממליץ לדבוק בתוכנית המקורית כי היא תביא את התוצאה הטובה ביותר".

4. אל תהססו לחייב על שינויים נוספים

גם אם הלקוח נראה מתוק וחמוד, בסופו של דבר, העסק הוא עסק. לאחר שסיימתם את השינויים במסגרת התוכנית המקורית, כל שינוי נוסף הוא זמן עבודה נוסף, וזה דורש תשלום נוסף. היו ברורים עם הלקוח על כך מראש, זה יעזור לרסן את כמות השינויים.

5. למדו לשחרר כשצריך

יש מקרים שבהם לא משנה כמה נסו להדריך, להקשיב או להציב גבולות – הלקוח פשוט ימשיך לשנות. זה השלב שבו אולי תצטרכו להחליט אם הפרויקט הזה שווה את הזמן והמאמץ. לפעמים, לומר "לא" בצורה עדינה אך תקיפה, ולהגדיר שסיימתם עם השינויים, זה מה שיציל אתכם.

6. שימוש בהומור יכול לעזור

אין כמו הומור כדי להפוך סיטואציה מלחיצה לקצת יותר קלילה. כשאתם מרגישים שהלקוח מתחיל להסתובב במעגלים עם השינויים, אפשר לזרוק איזה בדיחה קלילה, למשל: "אוקיי, נראה שאנחנו בתחרות 'ההחלטה של השנה'! בוא ננסה להתמקד ולסגור את זה 😉". לפעמים קצת צחוק יעזור ללקוח להבין שהוא נסחף.

סיכום:

לקוחות שמשנים את דעתם ללא הפסקה הם בהחלט אתגר, אבל עם כלים נכונים, תקשורת ברורה, והיכולת להציב גבולות, אפשר לעבור את זה בשלום ואפילו עם חיוך. חשוב לזכור שלא כל שינוי הוא רע, אבל כשיש תכנון מראש וגבולות ברורים, זה עוזר לכולנו להישאר במסלול הנכון ולהגיע לתוצאה משביעת רצון.

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 17 ביקורות
×
Facebook ג גוגל
5.0
מבוסס על 55 ביקורות
×
js_loader